lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Wat tips voor uw eerste keer wintersport

snowboard-bestellen

Allereerste is het handig om wel wat lessen te nemen voordat of tijdens je wintersport. Het nemen van snowboardlessen van een gecertificeerde snowboard leraar of -instructeur is de beste manier om de juiste techniek  te leren. Je zult merken dat je met een betere techniek  steeds leuker gaat skiën. Persoonlijk ben ik  geen fan van de “doe het zelf cursussen” op internet. Maar  een beetje voorbereiding vooraf is natuurlijk nooit een probleem. Op deze site vind je veel interessante skitechniek tips. Maar laat deze tips geen vervanging zijn van snowboardles in de sneeuw. Het is natuurlijk ook altijd een goed idee om eens een middagje te gaan lessen op een indoor skibaan! Verder raden we het niet aan een snowboard kopen of snowboard schoenen kopen.

Naar welk skigebied ga je?

Net als beginnende skiërs heb je als beginnende snowboarder geen groot skigebied nodig. Een paar rondjes blauw, misschien rood en je hebt de hele week plezier! Hoeveel kilometer? Ik denk dat  als beginner  20/30 km helling voldoende is voor jou. Ook fijn als er een lift in de buurt is. Skiliften zijn vaak vermoeiend voor skiërs (beginners), maar het is geweldig voor het evenwicht ;). De volgende bestemmingen zijn perfect voor beginnende snowboarders: Ehrwald, Breuil-Cervinia, Lofer, Les Menuires en Winterberg.

Waarom lessen zo belangrijk zijn

Het belangrijkste advies is eigenlijk: volg een les! Ik zie vaak mensen voor een middag een board huren en het  op de baan uitproberen. Naast het risico op blessures, is de kans groter dat je zelf de verkeerde techniek aanleert (vallen). Over het algemeen is iets leren makkelijker  dan helemaal niet studeren. Investeer dus in wat lessen en je zult merken dat je het veel sneller onder de knie hebt. Zeker als je kiest voor een paar uur privéles. Maar misschien vind je de groepsles wel leuker, het kan  ook! Ook is het een goede tip om  in Nederland skiles te nemen op een indoor (sneeuw)helling. Hierdoor hoef je niet al te veel tijd te besteden aan de wegtraining in de Alpen. Draag tenslotte ook altijd een snowboard bril.