lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Vliegreis naar Cuba boeken in 2024/2025

Girls with colorful hats on the beach

Het grootste eiland in de Caribische Zee is het meest geschikt voor rondreizen en een all-inclusive vakantie aan het strand. Behalve het grootste is reisbestemming Cuba ook het mooiste eiland. Dat zei Christoffel Columbus toen hij voet aan wal zette. Op de oostkust. Met meer dan 300 stranden en 200 baaien biedt Cuba natuurschoon, cultuur en een rijke geschiedenis. Duiken, zeilen en surfen zijn de bezigheden bij uitstek tijdens uw strandvakantie.

Taal, cultuur en meer over Cuba

De taal op Cuba is Spaans. Men kan er redelijk terecht met Engels en Duits. De godsdienst is katholiek. Cuba is een republiek onder Fidel Castro, die de touwtjes al in handen heeft sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw, hoewel hij nu zijn broer het presidentschap heeft overhandigd. Het betaalmiddel is de peso. Daarmee kan men gemakkelijk betalen op straat en in de kleine winkeltjes en stalletjes. Verder wordt er voor alles convertibele dollar gevraagd, die de waarde van de Amerikaanse dollar hebben. Men betaalt daar dus 20 keer zo veel. Het is in Cuba 6 uur vroeger dan in Nederland. Kraanwater, onverpakt ijs en ijsklontjes zijn niet betrouwbaar. U wordt aangeraden mineraalwater te drinken, koffie of thee. Fruit moet geschild worden. Zorgt u voor voldoende verhit voedsel. Muggen verspreiden ziekten zoals malaria. Vaccineren is geen overbodige luxe.


Bezienswaardigheden All inclusive Cuba

Havana biedt een beeld dat terug te vinden is in een vijftiger jaren film. In het oude gedeelte van de stad voel je de ziel van de stad. Men ontdekt het koloniale verleden en de prachtige architectuur. De straten worden, vooral ’s avonds, overspoeld met de Caribische ritmes, want muziek en dans zijn met de cultuur verbonden. Het Castillo del Morro is een van de bezienswaardigheden van Havana. Het nationaal monument is hét herkenningspunt van de stad en in de toren heeft men een prachtig uitzicht over de stad. Opvallend in het straatbeeld zijn de oude Amerikaanse auto’s waar veel mensen mee rond rijden. Daarnaast rijdt alles wat maar een motor heeft. Zelfs met paard en wagens worden mensen en zaken vervoerd. In de Perfumeria Habana 1791 kan men een eigen parfum laten samenstellen in het laboratorium. Die wordt daarna in een mooie fles gedaan. De havenstad Cienfuegos, aan de beruchte Varkensbaai, biedt mogelijkheden om grotten te bezoeken,musea en men kan er snorkelen, catamaranzeilen en duiken. Trinidad werd door de slavenhandel en de suikerproductie een rijke stad. Het is een museumstad met een prachtig koloniaal uiterlijk. Een bezoek aan een echte Cubaanse sigarenfabriek mag hier niet ontbreken. Buiten Trinidad ligt het strand Ancon.

De mooiste stranden van de caribbean

Varadero is befaamd om zijn hagelwitte stranden en het azuurblauwe water. Golfen kan men er ook. De zee is er een koraalzee en tijdens het duiken kan men getuige zijn van het leefklimaat van honderden soorten vissen. Varadero heeft een zeer internationale variëteit aan restaurants. Vanuit Varadero kan men voor 10 dollar een excursie maken naar Havanna, 2 uur reizen. Per bus of per auto is het goed te doen. Ten westen van Havana liggen drie nationale parken, bij Pinar del Rio. Ze zijn ongerept, met bos, moeras en heuvels. Wel veertig meter hoge koningspalmen kan men er zien. De Vinales Vallei is het mooiste stukje Cuba. Het landschap ligt vol met mogotes. Door regenval en erosie van kalksteen is een groot grotten- en gangenstelsel ontstaan. In de loop der eeuwen zijn vele ervan ingestort en hebben daardoor gezorgd voor dit spectaculaire landschap. Het dorp Vinales is Cuba’s belangrijkste centrum voor de tabaksteelt. Santa Lucia ligt aan één van de grootste koraalriffen.