lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Vijf tips voor als je een camper wilt huren in italië

Camper huren italie

Italië is een fantastische plek om met een camper te verkennen – van de bergen van de Dolomieten tot de zonnige stranden van de Amalfikust. Maar als je nog nooit eerder een camper hebt gehuurd in Italië, kan het proces lastig lijken. Daarom hebben we deze gids gemaakt met vijf tips om je te helpen als je een camper wilt huren in Italië. Lees verder.

Plan van tevoren je route

Het is belangrijk om een ​​goed doordachte route hebben voordat je een camper huurt in Italië. Er zijn veel prachtige plekken te zien, maar campings kunnen snel volgeboekt zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Wanneer je in het laagseizoen reist, hou er dan rekening mee dat bepaalde campings misschien gesloten zijn. Denk ook aan de omstandigheden op de weg – de Dolomieten zijn bijvoorbeeld in de wintermaanden niet toegankelijk met een camper. Wanneer je jouw reis hebt gepland, kun je de camperverhuurder informeren, zodat zij jou kunnen adviseren over het beste model camper en eventuele extra's die geschikt zijn voor jouw reis.

Kies een goede grootte camper

De grootte van de camper hangt af van het aantal reizigers. Hou rekening met of je genoeg ruimte hebt voor het aantal personen en bagage. Het hebben van voldoende ruimte is belangrijk voor alle reizigers om comfortabel te kunnen reizen. Bedenk ook of je van plan bent om te koken in jouw camper. Kies dan voor een model met een grote keuken en opbergruimte. Wanneer je niet van plan bent om in jouw camper te koken, kun je kiezen voor een model met minder keukenfaciliteiten en meer woonservices.

Controleer het type rijbewijs dat je nodig hebt

In Italië heb je mogelijk een zwaarder rijbewijs nodig om met een grote camper te rijden. Unioncamere en de overheid hebben hiervoor regels opgesteld, afhankelijk van het type camper dat wordt gehuurd. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de regels voordat je een camper huurt. Het hebben van het juiste rijbewijs is niet alleen nodig voor jouw veiligheid, maar ook om boetes en straffen te voorkomen.

Wees voorbereid op tolwegen

Italië heeft veel tolwegen en hoewel niet alle wegen tolweg zijn, betaal je op sommige wegen meer dan andere. Wanneer je gebruikmaakt van een tolweg, is het belangrijk om contant geld te hebben of een creditcard te gebruiken. Hou er rekening mee dat kaarten van sommige creditcardbedrijven mogelijk niet worden geaccepteerd. Zorg ook voor voldoende budget voor tolwegen in jouw reisplanning, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zorg voor een goede verzekering

Vergeet niet om een goede verzekering af te sluiten voor jouw camper. Een vakantie met een camper is avontuurlijk, maar het kan ook risicovol zijn, waardoor een goede verzekering noodzakelijk is. Wanneer je een camper huurt, is een basisverzekering meestal inbegrepen bij de prijs, maar het kan zijn dat je een aanvullende verzekering nodig hebt, afhankelijk van jouw plannen. Controleer altijd de voorwaarden en de dekkingen van een verzekering om voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen.

Samenvattend

Het huren van een camper in Italië is een goede manier om het land te verkennen. Met deze vijf tips kun je jouw camperreis optimaal voorbereiden. Wees op de hoogte van regels, controleer of jouw rijbewijs geschikt is, plan jouw route en zorg voor een goede verzekering. Zo wordt jouw camperavontuur in Italië een onvergetelijke ervaring.

Bron: https://camperseuropa.nl/

camper wilt huren in Italië