lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Tips voor een vakantie naar de Franse kust

Frankrijk: het is één van de meest geliefde zomerbestemmingen bij Nederlanders. Je geniet er van prachtige stranden met een helderblauwe zee, schattige dorpjes én mooie natuurgebieden. Voor elke samenstelling, of je nu gaat met het gezin of met vrienden, is er wel een geschikte plek te vinden. Hiernaast is het klimaat er bijna het hele jaar aangenaam. Kortom, een ideale vakantie. Wij geven je graag een aantal tips voor als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Zuid Frankrijk!

Natuurvakantie

Zeker voor natuurliefhebbers is Zuid Frankrijk een perfecte bestemming om heerlijk te vertoeven. Je kunt verschillende rondreizen, wandelingen of fietstochten maken. Maar ook voor mensen die liever relaxen zijn er genoeg mogelijkheden. Het is handig om van te voren uit te zoeken naar welk gebied je precies wilt gaan, aangezien er ontzettend veel locaties zijn waar je naartoe kunt gaan. Zo zijn de Côte d’Azur, De Camargue en Provence populaire gebieden.

Accommodaties

Zuid Frankrijk is een perfecte streek om op vakantie te gaan met elk denkbaar gezelschap. Het is leuk voor zowel jong als oud én grote en kleine groepen. Natuurlijk moet je van te voren wel even uitzoeken waar je terecht kunt met je reisgenoten. Zuid Frankrijk biedt veel verschillende accommodaties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een vakantiehuis Zuid Frankrijk voor 12 personen? Of ga je liever voor een camping of een hotel? Het kan allemaal! Je kunt voor de zekerheid langs gaan bij een reisorganisatie. Zij kijken graag met je mee.

Eten en drinken

De Franse keuken is één van de meest verfijnde keukens ter wereld. Ook in Zuid Frankrijk zul je dus kunnen genieten van de lokale gerechten. Door het hele land zijn verschillende bijzondere restaurants te vinden in allerlei prijscategorieën. Ook maken veel mensen tijdens hun vakantie in Frankrijk een uitstapje naar de plaatselijke wijnboer of kaasmakerij. Zo weet je zeker dat je geen stukje cultuur overslaat.