lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Lees hier alle info over Zanzibar en Dubai 

Girls with colorful hats on the beach

Zanzibar is een eiland in Afrika. Het eiland behoort tot het land Tanzania en heeft een oppervlakte van 1666 km². Het eiland ligt erg dicht bij de evenaar waardoor de zon erg fel is en het hele jaar door schijnt. Houdt rekening met het regenseizoen als je een vakantie boekt. De meeste regen valt in april en mei. In januari, februari en de periode van juni tot en met oktober is het droogteseizoen. Zanzibar staat bekend om het verbouwen van specerijen. Al járen handelt het eiland in specerijen zoals nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Je kunt zelfs een tour boeken over het Spice Island en kennis maken met al de geuren en kleuren van de kruiden. Stone Town is de hoofdstad van het eiland. Hier zijn leuke winkeltjes te vinden in de smalle straatjes. Aan de kust liggen veel luxe resorts waar je heerlijk kunt vertoeven. Op 27vakantiedagen.nl Zanzibar vind je veel informatie over dit prachtige eiland. 

Bezoeken in Zanzibar

Natuurlijk zijn er prachtige witte stranden waar je lekker kunt zonnen en eten bij een strandtentje. Maar het restaurant ‘The Rock’ is zeker het bezoeken waard. Naast dat je er ontzettend lekker kunt eten, bevindt het restaurant zich op een erg bijzondere plek. Het gebouw bevindt zich namelijk op een grote steen in de zee. Je kunt hier prachtige foto’s maken. Zorg dat je zodra je de vakantie naar Zanzibar boekt, ook meteen een plekje reserveert bij het restaurant. Het restaurant zit vaak namelijk maanden van tevoren volgeboekt. Prison Island, of Changuu, is een klein eilandje aan de kust van Zanzibar. Je kunt hierheen met de boot om een bezoekje te brengen aan de schildpaddenopvang. Je kunt hier hele grote landschildpadden vinden van meer dan 100 jaar oud! Op 27vakantiedagen.nl Zanzibar kun je nog meer activiteiten vinden om te doen tijdens je verblijf op Zanzibar. 

Op vakantie in Dubai

Lijkt een vakantie naar Dubai je leuker? Op 27vakantiedagen.nl Dubai kan je meer dan genoeg info vinden over deze plek. Bij Dubai denk je al gauw aan hoge wolkenkrabbers, veel luxe, dure auto’s en een warm klimaat. De Burj Khalifa in Dubai is het hoogste gebouw in de wereld met bijna 830 meter hoog! Je kunt meerdere stranden vinden in Dubai omdat het aan de Perzische Golf ligt. In Dubai is het het hele jaar door ontzettend warm. In de winter ligt de temperatuur vaak tussen de 22 en 32 graden Celsius. Je vindt in deze stad dan ook een woestijnklimaat. Het is, ondanks dat de meeste bevolking Islamitisch is, mogelijk om uit te gaan in Dubai. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Chameleon Club of de drijvende nachtclub Float Dubai. Lees hier alle info over Dubai.