lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Kamperen in Appelscha

Ooit gehoord van de regio Appelscha? Het is een schitterend gebied net ten zuidwesten van Assen. Het is de ideale locatie om een heerlijke vakantie door te brengen alleen, met z’n tweeën of gewoon met het hele gezin. Daarbij is de camping in Appelscha misschien wel het aller leukst om te bezoeken. Elke zomer staat de camping weer helemaal vol met tenten, campers en caravans. Er hangt altijd een gezellige sfeer. Maar wat maakt deze camping zo bijzonder? Lees snel verder.

Op de grens van de twee provincies Friesland en Drenthe ligt het bosrijke gebied van het Drents Friese Wold. Deze prachtige natuurrijke omgeving zorgt er ook voor dat Appelscha een populaire vakantiebestemming is, vooral onder de natuurliefhebbers. Voor mensen die echt van fietsen houden is er ook de gelegenheid om dit natuurgebied te ontdekken met een mountainbike. Je kan dus een fantastische tour maken door het Drents Friese Wold.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om dit allemaal lopend te doen. Je kan daarnaast ook wandelen door het Fochteloërveen en dan de kraanvogel te spotten. Er zijn ook andere festiviteiten, zoals het bezoeken van het pretpark Duinen Zathe. Dit is trouwens volgens de leden van de ANWB het leukste uitje wat je kunt bezoeken in 2019. Daarbij ligt het super centraal waardoor de drie provincies allemaal binnen een uur bereikbaar zijn.

Een voorbeeld van de campings in Appelscha is de RCN de Roggeberg. Door de ligging aan de rand van het Drens Friese Wold sluit je gemakkelijk aan op een van de fietsknooppunten of de ATB-route door het bos. Is het weer een beetje een domper? Geen zorgen, want er is namelijk een indoor speeltuin aanwezig die prefect is om de kinderen te vermaken. Kortom: er is genoeg te doen, dus om maar snel langs bij de camping in Appelscha.