lindsenorgel.nl

Mijn vakantie blog

Ik ga op vakantie met de CoronaCheck

Girls with colorful hats on the beach

Je mag op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Voordat je op reis gaat controleer de checklist Inreizen in Nederland tijdens corona voordat je terugkomt naar Nederland. Binnen de EU kan je vanaf 1 juli reizen met de CoronaCheck. In juli en augustus kan je jezelf gratis laten testen bij een aangesloten testlocatie als je een negatieve testuitslag nodig hebt. Wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland reist is het aan te raden om altijd eerst het reisadvies te raadplegen. Reis je binnen de Europese Unie dan heb je en coroanbewijs nodig. Je komt in aanmerking voor een coronabewijs wanneer je volledig gevaccineerd bent of kan aantonen corona te hebben gehad. Wanneer je voorstaande niet hebt  dan kan je  Een snel coronatest doen bij de aangesloten testlocatie. deze  is 40 uur geldig. Deze regel geldt ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland doorreizen naar een ander land. 

Welke landen zijn veilig

Er komen steeds meer veilige landen bij met kleurcode groen of geel. Houdt het reisadvies goed in de gaten. Een land kan snel van kleur veranderen. wanneer een land van geel naar Oranje gaat moet je bij terugkomst 10 dagen in quarantaine.

Mondkapje in het vliegtuig

Mondkapje zijn vanaf 26 juni 2021 alleen nog verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer,vliegvelden en stations en in het voortgezet onderwijs. Dit geldt ook als je volledig bent gevaccineerd. Je kan medische mondkapjes van mondkapje.nl bestellen. In het vliegtuig en op de vliegvelden draag je verplicht een mondkapje. Wanneer je het mondkapje langer dan 4 uur op hebt dan pakt je een schoon mondkapje. Wanneer je om medische reden geen mondkapje kan dragen moet je een ondertekende verklaring van je arts kunnen overhandigen. Let er wel op dat er in sommige landen een bepaalt type mondkapje op moet. Dit geldt onder andere in Duitsland en Italië een FFp2 is hier vereist.